Category: Разговори со експерти

Разговор со експерт на тема “контрола на квалитет на додатоците во исхраната“

Имавме особено задоволство да разговараме со Спец. Оливер Мајсторов од Центар за Јавно Здравје – Скопје, кој ни овозможи да дознаеме нешто повеќе за тоа како што значи…

Разговор со експерт на тема „подобрување на имунитетот пред сезоната на настинки“

            Тимот на FitLab разговараше со Спец. Оливер Мајсторов на тема поврзана со имунитетот во преодниот период помеѓу летото и зимата, како период исполнет со настинки и грип…

Исхрана

Исхрана: 4 трендови и новитети

Темата исхрана ја зголемува заинтересираноста на луѓето за најновите трендови во нутриционизмот. Со тоа се зголемува и обемот на истражувања во областа. Научниците, нутриционистите и професорите секојдневно се…
Нутритивни влакна

Разговор со експерт на тема нутритивни влакна со Спец. Оливер Мајсторов

Специјалистот по санитарна хемија и вработен во Центарот за јавно здравје – Скопје го започнува разговорот на тема нутритивни влакна и нивна важност во исхраната со мислата: „Непроценлива…

Разговор со експерт на тема имунитет и L-glutamine со Проф. Д-р. Кирил Лисичков

Ви благодариме што се одлучивте за овој дневен разговор, прв во серијата „Разговори со експерти“, преку кој сакаме да дознаеме нешто повеќе поврзано со здравиот начин на исхрана…