Category: Здрав начин на живот

Разговор со експерт на тема „подобрување на имунитетот пред сезоната на настинки“

            Тимот на FitLab разговараше со Спец. Оливер Мајсторов на тема поврзана со имунитетот во преодниот период помеѓу летото и зимата, како период исполнет со настинки и грип…

Исхрана

Исхрана: 4 трендови и новитети

Темата исхрана ја зголемува заинтересираноста на луѓето за најновите трендови во нутриционизмот. Со тоа се зголемува и обемот на истражувања во областа. Научниците, нутриционистите и професорите секојдневно се…

Бенефиции од конзумирањето на шејкови

Зачудувачки е фактот дека во светски рамки луѓето со прекумерна тежина имаат недостаток од клучни нутриенти, просто звучи парадоксално. Но, објаснувањето е едноставно, овој феномен се должи на…