Category: Додатоци во исхрана

Разговор со експерт на тема “контрола на квалитет на додатоците во исхраната“

Имавме особено задоволство да разговараме со Спец. Оливер Мајсторов од Центар за Јавно Здравје – Скопје, кој ни овозможи да дознаеме нешто повеќе за тоа како што значи…

Разговор со експерт на тема „подобрување на имунитетот пред сезоната на настинки“

            Тимот на FitLab разговараше со Спец. Оливер Мајсторов на тема поврзана со имунитетот во преодниот период помеѓу летото и зимата, како период исполнет со настинки и грип…

Бенефиции од конзумирањето на шејкови

Зачудувачки е фактот дека во светски рамки луѓето со прекумерна тежина имаат недостаток од клучни нутриенти, просто звучи парадоксално. Но, објаснувањето е едноставно, овој феномен се должи на…

Внес на протеини и возраст

Протеините претставуваат макронутриенти кои се од исклучителна важност за создавање и одржување на мускулната маса, а се составени од амино-киселини кои освен во мускулите се градбени единици и…