Брза здрава храна за секој активен човек

Кога се обидуваме да ги завршиме сите обврски во текот на денот често пати забораваме на конзумирањето на брза здрава храна. Тогаш енергетските потреби ги компензираме со нешто неповолно за нашиот организам. Оваа постапка сметаме дека ќе биде исправена со дополнително време поминато во вежбалната или на тренинг. Но, не се работи само за калориската вредност на која треба да посветиме внимание. Туку, на целосниот нутритивен состав, неговата избалансираност и присутноста на витамини и минерали.

Затоа, најдобар избор кој може да се направи во тие моменти на брзање е да се издвои само малку време и да се подготви нешто брзо, а сепак здраво. На тој начин самостојно ќе може да се одлучи колку јаглехидрати и какви масти и протеини ќе бидат присутни во храната.

На слична тема, одличен блог е објавен на KARES Group (www.kares.mk). Блогот располага со рецепти за храна која е здрава а подготовката е релативно брза. Затоа доделуваме еден голем Shout-out: ЛИНК КОН БЛОГОТ

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *